+ Konuyu Yanıtla
1. Sayfa - Toplam 3 Sayfa Var 1 2 3 SonSon
12 Sonuçtan 1 ve 5. Sayfayı Görüyorsunuz

Konuya Cevaplar 11 Okuma 1229

Konu: Seni Seviyorum Demenin Doğru Zamanı!

Özel Üye
    B. Puanı B. Puanı B. Puanı B. Puanı B. Puanı
    B. Puanı B. Puanı B. Puanı B. Puanı B. Puanı B. Puanı B. Puanı
    Waeyneağ kullanıcısının avatarı
    Giriş
    28-03-06
    Blog Girişleri
    1
    Teşekkürler
    1,268
    1,362 Mesaja 3,203 kez teşekkür edildi
    B. Puan Gücü
    103

Varsayılan Seni Seviyorum Demenin Doğru Zamanı!

Birini sevmek ve bunu söyleyecek yüreğe sahip olmak, dünyanın en büyük zenginliğidir. Sevginizi cesurca söyleyin. Ailenize, dostlarınıza, sevgilinize, yüreğinizi ısıtan herkese! Ancak konu gönül işiyse, seviyorum demenin doğru zamanı var mıdır?
    Seni Seviyorum Demenin Doğru Zamanı!

Birini sevmek ve bunu söyleyecek yüreğe sahip olmak, dünyanın en büyük zenginliğidir. Sevginizi cesurca söyleyin, bağırın hatta, ailenize, dostlarınıza, sevgilinize, yüreğinizi ısıtan herkese! Ancak konu gönül işiyse, seviyorum demenin doğru zamanı var mıdır?
    Sorunun cevabı, hem var, hem yok! Biliyorum, böyle cevap olur mu diyeceksiniz, ancak maalesef durum budur. Karşınızdaki kişi, aşk ilişkisi içinde olduğunuz biri ise, doğru zamanlama çok önemlidir. Bu zamanı yakalamak da olaylara, ilişkinin yoğunluğuna, kişinin karakteristik özelliklerine göre değişir.
    Tanıştıkları andan itibaren, sanki yıllardır birbirlerini tanıyorlarmış hissine kapılarak, tutkulu ve şiddetli bir aşk yaşamaya başlayanlarda, seviyorum kelimesi çabuk ortaya çıkar. Neredeyse ilk gecenin sonunda sevdiklerini fısıldayan çiftler gördüm.
    Taraflardan birisi sevdiğini söylediği andan itibaren, karşısındakinin hareketlerinin değiştiği, yavaş yavaş uzaklaşmaya başladığı ilişkiler de var. Bu durumda çok erken ağza alınmış bir kelam olduğu söylenebilir.
    Yıllar boyu birlikte yaşayıp, mutlu olan ve hiç sevgilerini dile getirmeyen, hatta çocukları evlenip, torunlarını sevme günlerine kadar yan yana durmayı, acı ve tatlıyı paylaşmayı becerebilmiş ama hiç “seni seviyorum” dememiş çiftlere de rastlamak mümkün.
    Sevgisini dilene pelesenk edenler grubu ise, kendi başına örnek teşkil ediyor. Bu ikiliyi her yerde görebilmeniz mümkün. Sürekli öpüp koklaşan, birbirlerini enteresan ve sadece kendilerinin anlamını bildiği lakaplarla çağıran, içinde “canım, bebeğim, aşkım, hayatım vb..” kelimeler olmadan cümle kurmayan, özellikle kalabalık ortamlarda çok dikkat çeken, genellikle şımarık çocuklar gibi davranan çiftlerimiz, “seni seviyorum” demeyi alışkanlık edinmişlerdir.
    Bunlar gibi birçok örnek vermek mümkündür. Ne kadar çift varsa, o kadar ilişki şekli var demektir. Ana konular ortak olmakla beraber, her ilişki nevi şahsına münhasırdır. Kendince bir lezzeti, şekli ve biçimi vardır.
    Bana göre, “seni seviyorum” demek, bir çeşit yemindir. Sevgi, benim kalbimde çarşaf değiştirme hızı ile değişmez. Bu yüzden, başladığım her ilişkide, seviyorum demeyi sevmem. Birini tanımadan, gerçek hallerini görmeden, birlikte kötü gün atlatmadan sevmeyi beceremem. Öyle hissetsem bile, ilişkinin başlarında, bunu dillendiremem. Kalbime dönüp sorarım: Şimdiye kadar gördüğün kısmını mı sevdin? Öyle ya, film yeni başlamış, daha ne katil belli, ne ortada uşak var. Baş kahramanın ne yapacağı da muamma! Neyi sevdim ki?
    Bir erkeği sevmem için kriterlerim var. Öncelikle vicdan sahibi biri mi? Çalışan, üreten, düşünen bir beyni var mı? Çevresine, ailesine davranışları nasıl? Bunlardan geçer not alabilmiş her birey, ilk olarak insan sıfatıyla sevgimi kazanır. Bundan sonrası ortalama paydalarda buluşabilirsek zaten yürür gider. Hayatımda her şey yolundayken yanımda, ilk başım sıkıştığında ortada yoksa, böyle birini sevmem mümkün değil. Bu durumu anlamanın yolu da zaman olduğuna göre; öyle ilk dakikada seviyorum demem, diyemem!
    Gönül işine mantık girer mi, girerse bu sevgi midir? Kesinlikle evet! Akıl yürütmeden, rüzgarın götürdüğü yere gitmek, aşktır. Sevgi dediğin ruh, akıl ve mantık üçlemesinin birlikteliği ile yürümelidir. Tanıştığımızın ikinci haftasında, bir adama “seni seviyorum” dersem, üç ay sonra aynı adamla bir ömrü geçiremeyeceğime karar verirsem, o sevgiyi ne yapacağım? Eskimiş sevgiler dolabına kaldırırım herhalde ya da kırpıp kırpıp yıldız yaparım!

2. 6 Üyemiz Waeyneağ Üyemizin Mesajını Beğendi:

bluebird (23-01-10), blue_night (22-01-10), hasret_gulleri (22-01-10), iklima (01-05-09), peşenk (02-05-09), reyyan (22-01-10)

Hayat Güzeldir Herşeye Rağmen
    B. Puanı B. Puanı B. Puanı B. Puanı
    mukooo82 kullanıcısının avatarı
    Giriş
    09-10-06
    Teşekkürler
    3,183
    1,223 Mesaja 2,718 kez teşekkür edildi
    B. Puan Gücü
    123

sevdigini belli etmek illaki seni seviyorum demeylemi olur?

evet sevdiklerimize onları sevdiğimizi söylemeliyiz
    bunun için her an doğru zamandır bence
    Bastığın yerleri toprak! diyerek geçme tanı:
    Düşün altında binlerce kefensiz yatanı.
    Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır atanı:
    Verme dünyaları alsanda bu cennet vatanı.

Senin için döktügum gözya$ima en güzel deger biçensin,
    Hayirsiz olana "hayir" deyip hayra sevkedensin.

Ya ilahi! yegane dostum Sen'sin..!

4. 4 Üyemiz mukooo82 Üyemizin Mesajını Beğendi:

blue_night (22-01-10), hasret_gulleri (22-01-10), iklima (01-05-09), peşenk (02-05-09)

Özel Üye
    B. Puanı B. Puanı B. Puanı B. Puanı B. Puanı B. Puanı B. Puanı
    Waeyneağ kullanıcısının avatarı
    Giriş
    28-03-06
    Blog Girişleri
    1
    Teşekkürler
    1,268
    1,362 Mesaja 3,203 kez teşekkür edildi
    B. Puan Gücü
    103

Alıntı mukooo82 tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
    sevdigini belli etmek illaki seni seviyorum demeylemi olur?

evet karşındaki anlamıyorsa anlaması için demeyle oluyor

6. 4 Üyemiz Waeyneağ Üyemizin Mesajını Beğendi:

blue_night (22-01-10), hasret_gulleri (22-01-10), iklima (01-05-09), peşenk (02-05-09)

Hayat Güzeldir Herşeye Rağmen
    B. Puanı B. Puanı B. Puanı B. Puanı
    mukooo82 kullanıcısının avatarı
    Giriş
    09-10-06
    Teşekkürler
    3,183
    1,223 Mesaja 2,718 kez teşekkür edildi
    B. Puan Gücü
    123

Alıntı Waeyneağ tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
    evet karşındaki anlamıyorsa anlaması için demeyle oluyor

lafta seni seviyorum deyipte kuyusunu kazanlara ne diyeceğiz yada eziyet cektirenleree
    Bastığın yerleri toprak! diyerek geçme tanı:
    Düşün altında binlerce kefensiz yatanı.
    Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır atanı:
    Verme dünyaları alsanda bu cennet vatanı.

Senin için döktügum gözya$ima en güzel deger biçensin,
    Hayirsiz olana "hayir" deyip hayra sevkedensin.

Ya ilahi! yegane dostum Sen'sin..!

8. mukooo82 Üyemizin mesajı beğenildi:

hasret_gulleri (22-01-10)

her nefis bir gün ölümü tadacaktır
    B. Puanı
    B. Puanı B. Puanı B. Puanı B. Puanı B. Puanı B. Puanı B. Puanı B. Puanı B. Puanı B. Puanı B. Puanı
    peşenk kullanıcısının avatarı
    Giriş
    04-09-07
    Teşekkürler
    461
    152 Mesaja 433 kez teşekkür edildi
    B. Puan Gücü
    25

evet sevgi farklı şekillerde ifade edilebilir ama ifade edemeyen insanlarda vardır...
    mesela oğlumu sarılarak öpüp koklayarak sevgimi dile getirerek ifade ederimve bu çok hoşuna gider ama eşim hiçbir şekilde onu ne kadar çok sevdiğimi ifade edemiyorum..
    ilk başlarda şikayetciydi ama sonra onla bi hayatı paylşma yolunda verdiğim tavizler ona olan sevgimin kanıtı oldı...çok seviyorum eşimi ama ifade edemiyorum mesela arkadaşlarıma aileme dostlarıma sevgimi çok net anlatıp hissettirebiliyorum
    aslında bu birazda karşı cinse göre kendimizde geliştirdiğimiz prensiplerden kaynaklanıyor ben bi dünyaya gelsem yine eşimi tercih ederim
    seevgiyi ifade edememek bi yerde bazı ilişkilerin bitmesinede sebep olmuyo deil
    nederim biliyomusunuz içinizden geldiği gibi yaşayın konuşun sevgi ozaman anlam kazanır....

10. 2 Üyemiz peşenk Üyemizin Mesajını Beğendi:

blue_night (22-01-10), reyyan (22-01-10)

+ Konuyu Yanıtla
1. Sayfa - Toplam 3 Sayfa Var 1 2 3 SonSon

Konu Bilgileri

Konuyu Kullanıcılar Okuyor

Şu Anda 1 kullanıcı konuyu okuyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

İlginizi Çekebilecek Konular

1. Seni Seviyorum Ama...
    By hasret_gulleri in forum Aşk & Evlilik
    Cevaplar: 3
    Son Mesaj: 22-08-07, 18:33
  2. Seni Seviyorum...
    By AYRILIK in forum Hikayeler & Kıssalar
    Cevaplar: 8
    Son Mesaj: 08-06-07, 09:24
  3. seni seviyorum
    By okaysea in forum Edebiyat
    Cevaplar: 3