+ Konuyu Yanıtla
2. Sayfa - Toplam 2 Sayfa Var İlkİlk 1 2
6 Sonuçtan 6 ve 6. Sayfayı Görüyorsunuz

Konuya Cevaplar 5 Okuma 695

Konu: Yeni sistem veliyi yaktı

Özel Üye
    B. Puanı B. Puanı B. Puanı B. Puanı B. Puanı
    B. Puanı B. Puanı B. Puanı B. Puanı B. Puanı B. Puanı B. Puanı
    Waeyneağ kullanıcısının avatarı
    Giriş
    28-03-06
    Blog Girişleri
    1
    Teşekkürler
    1,268
    1,362 Mesaja 3,203 kez teşekkür edildi
    B. Puan Gücü
    103

Varsayılan Yeni sistem veliyi yaktı

OKS sistemi değişti. OKS'nin yerine gelen yeni sistem, öğrenci velisine yaramadı...

OKS’nin yerine getirilen Seviye Belirleme Sınavı eğitim sisteminde yeni bir tartışma başlattı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, “Amacımız öğrencinin dershaneye gitmesi değil, okula bağlanmasıdır. Sistemde yüzde 25 oranında ilköğretim başarı notu, yüzde 5 oranında ise davranış notu etkili olacak” dedi ama pratikte yaşananlar tam aksini işaret ediyor. Eğitimciler yeni sistemin dersanelerin işine yaradığını söylüyor.

DERSHANELER SONUÇTAN MEMNUN
    Okullardan açılmadan önce öğrencileri tek tek telefonla arayarak dershanelerine kayıt yaptırmaları için ikna etmeye çalışan dershaneler sonuçtan memnun. Çünkü önceki yıllarda OKS’yi kazanabilmek için sadece 8’inci sınıflar dershaneye giderken bu yıl 6’ncı ve 7’nci sınıflar da dershanenin yolunu tuttu.

ÜCRETLER EL YAKIYOR
    Derhanelerin ücreti el yakıyor. Çocuğunu bir eğitim yılı dershaneye gönderen bir velinin en az 1500 YTL’yi gözden çıkarması gerekiyor. Fiyatlar 1500-3000 YTL arasında değişirken, dershaneler kredi kartıyla taksit imkanı sunuyor.

4 MİLYONUN ÜZERİNDE ÖĞRENCİ
    İlköğretimin son üç yılında 4 milyon aşkın öğrenci var. Öğrencilerin eğitim seviyelerini belirlemek için yapılacak sınavlara giriş de paralı. Her çocuk 10 YTL sınav üreti ödeyecek. Bakanlığın kayıtlarına göre 1 milyon 448 bin 8’inci sınıf öğrencisi var. 7’nci sınıf öğrencilerinin sayısı ise 1 milyon 300 bin düzeyinde. Bir o kadar da 6’ncı sınıf öğrencisi bulunuyor. Dersane sahiplerinin tahminine göre, 4 milyonun üzerinde öğrenci SBS nedeniyle dersanelerin yolunu tutmuş.

Özel Üye Adayı
    B. Puanı B. Puanı B. Puanı B. Puanı B. Puanı B. Puanı B. Puanı B. Puanı B. Puanı B. Puanı B. Puanı B. Puanı B. Puanı B. Puanı
    KardeleN83 kullanıcısının avatarı
    Giriş
    11-07-07
    Teşekkürler
    23
    38 Mesaja 68 kez teşekkür edildi
    B. Puan Gücü
    22

vatandaşın yarına bişey yapar mı bunlar!!! dersanecilikte bir sektör haline geldi türkiyede!!! eğitim parası olana insanlar herşeyden kısıyor çocuğunu dersaneye gönderiyor çünkü çocuğunu okutmaktan başka sermayesi yok!! okutsada iş yok o da ayrı bir sorun ne olcak bu eğitim, işsizlik ve ekonomik sorunlar!!!

Bir Gün Bir Kuş Soğuktan Donar Ve HızLa Yere Düşer..Tam Soğuktan öLeceğini Düşünürken..İneğin Biri Üstüne S**ar..Kuş Küfür Ederken B**un SıcakLığıyLa KanatLarı Isınır..Kuş Çok Sevinir Fakar B**un İçinden Çıkamaz..Ötmeye BaşLar..O Sırada..Bir Kedi GeLip Onu Çıkarır..Kuş Tam Teşekkür Edecekken..Kedi Onu Yer..:

Burdan 3 Sonuç Çıkaracaksın..

1-Her Üstüne S***nı Düşmanın Sanma..
    2-Seni Her B**tan Kurtaranı Dostun Sanma..
    3-B**un İçinde MutLuysan Ses Çıkarma..

+ Konuyu Yanıtla
2. Sayfa - Toplam 2 Sayfa Var İlkİlk 1 2

Konu Bilgileri

Konuyu Kullanıcılar Okuyor

Şu Anda 1 kullanıcı konuyu okuyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)

İlginizi Çekebilecek Konular

1. Yeni Sistem Topladım Görüşleriniz ?
    By Dali in forum Donanım Teknik Destek
    Cevaplar: 13
    Son Mesaj: 20-08-07, 02:13
  2. Canlı yayında kendini yaktı!
    By ozmen in forum Internet Haberleri
    Cevaplar: 3
    Son Mesaj: 11-08-07, 14:57
  3. PKK yandaşları otobüs yaktı
    By Zara in forum Internet Haberleri
    Cevaplar: 5
    Son Mesaj: 04-03-07, 12:59
  4. Bir koyun bütün sürüyü yaktı!!!
    By blade# in forum Garip ve Enteresan Olaylar
    Cevaplar: 7
    Son Mesaj: 14-07-05, 02:47
  5. Yeni Topladıgım ßir SisTem
    By genchacker in forum Donanım İncelemeleri
    Cevaplar: 3
    Son Mesaj: 20-06-05, 15:22

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!
SEO Blog

Konu, Mesaj ve Dosya İzinleriniz

• Konu Açma Yetkiniz Yok
  • Mesaj Yazma Yetkiniz Yok
  • Dosya Yükleme & İndirme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Düzenleme Yetkiniz Yok