Bu bölümde photoshopta yapabileceğiniz bazı çalışmalara yer vereceğim. Dilerseniz kendi çalışmalarınızı paylaşabilirsiniz.
Bu bölümde photoshopta yapabileceğiniz bazı çalışmalara yer vereceğim. Dilerseniz kendi çalışmalarınızı paylaşabilirsiniz.
1. 300x300 piksellik pencere açtım ve yeni bir katman ekledim. Yeni katman üzerinde Elliptical Marquee Tool ile tam bir daire seçtim. (Shift'e basılı tutunca daire şeklinde seçim yapılır.) Dairenin içini maviye yakın bir renk ile (#6F69C3) doldurdum.
2.Oluşturduğum mavi daireyi ortalamak için CTRL + A ile tüm katmanı seçtim, CTRL + X ile kestim ve CTRL + V ile yeniden yapıştırdım. Böylece daire pencereyi tam olarak ortalamış oldu.Mavi dairenin bulunduğu katman üzerindeyken FILTERS / NOISE / ADD NOISE efektine şu değerleri verdim:Amount: 25Distribution: Uniform Daha sonra FILTERS/BLUR/RADIAL BLUR efektine şu değerleri vererek iris desenini oluşturdum:Amount: 100Blur Method: ZoomQuality: Best
3.İris deseni üzerinde Elliptical Marquee Tool ile tam bir daire seçtim. CTRL + SHIFT + I ile seçimi ters hale getirdim ve daire dışındaki iris desenini Delete tuşu ile sildim.
4.CTRL tuşu basılıyken irisin bulunduğu katmana tıklayarak, daireyi seçili hale getirdim ve seçili hali bozmadan yeni bir katman ekledim. SELECT/MODIFY/BORDER 'a 8 piksel değer verdim ve seçili halkayı siyahla doldurdum. (D'ye basınca ön plan rengi siyah oldu, ALT + Backspace ile seçili alanı siyahla doldurdum.)
CTRL tuşuna basarak alt iris katmanına fareyle tıkladım; böylece alt katmandaki daire şekli ile üst katmanda seçili hal oluşturdum. CTRL + SHIFT + I ile seçimi tersine çevirdim ve daire dışındaki siyah alanları DELETE tuşu ile sildim.
5.Yeni bir katman oluşturdum. CTRL tuşuna basılı tutarak irisin bulunduğu katmana tıklayarak seçili alanı taşımış oldum. Yeni katmandaki seçili daireyi beyazla doldurdum. Seçili alanı bozmadan sola doğru çektim ve beyaz hilal oluşturacak şekilde beyaz alanı sildim. Beyaz hilalin bulunduğu katmanın modunu "SOFT LIGHT" a çevirdim:
Beyaz hilalin bulunduğu katmandaki seçili hali kaldırdım (CTRL + D) ve FILTER/BLUR/GAUSSIAN BLUR efektine 4,5 piksel değer vererek beyaz hilali ışığın yansıması haline çevirdim.
6.Aynı ışık yansımasının benzerini gözün sağ bölümü için yapıyorum. Yeni bir katman açtım ama gözün sağ tarafında küçük bir daire seçiyorum. Aynı şekilde daireyi beyazla dolduruyorum, seçili hali sağa kaydırıyorum ve DELETE tuşu ile silerek daha şişkin ama küçük bir hilal oluşturuyorum. Ve katman modunu "SOFT LIGHT" a çeviriyorum.
Yine FILTER/BLUR/GAUSSIAN BLUR efektine 4,5 piksel değer veriyorum:
7.Sıra geldi göz bebeğini oluşturmaya. Yeni bir katman oluşturdum ve iris dairesini ortalayacak şekilde siyah bir daire oluşturdum.
CTRL + D ile seçili hali kaldırıyorum ve FILTER/BLUR/GAUSSIAN BLUR efektine 4,5 piksel değer vererek göz bebeğini de oluşturuyorum:
Eline gözüne sağlık![]()
¸¸¸.·´®`·.¸¸¸¸.·´RøMéO ´¯`·.·´®`·.¸
M >-(¯`v´¯)--» FMyLoVe
![]()
![]()
MS
N
sağolasın devamı da bekliyoruz...
He is Dangerous, He is Bad but Michael JACKSON is %100 INNOCENTŞampiyon FENERBAHÇE
dewamını bekleriz
prd arkadaşlar vizeler projeler derken bilgi depolamaya çok fırsat olmadı en yakın zamanda bomba gibi efektler dökümanlar eklemeye devam edicem![]()
Şu Anda 1 kullanıcı konuyu okuyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)
Haberi Paylaş