Hoş Geldin
FORUMUMUZDAN YARARLANMAK İÇİN 1 DAKİKANIZI AYIRARAK ÜYE OLUNUZ
Tüm versiyonu görmek için burdan erişim sağlıyabilirsiniz
:
Sofrada çocuğunuza örnek olun!
hasret_gulleri
12-06-07, 21:09
Sofrada çocuğunuza örnek olun!
Sağlıklı beslenmeyi öğretmek istiyorsanız;
çocukların beslenme alışkanlıklarının sofrada şekillendiğini unutmayın.
İşte uzmanlardan anne ve babaların sofrada dikkat etmesi gereken kurallar:
Anne ve babalarını model olarak benimseyen çocuklar, ileri yaşlarında da evlerinde gördükleri gibi besleniyor.
Şişman çocukların ileride şişman erişkin olma ihtimalinin yüksek olduğunu belirten uzmanlar, anne ve babaların sofralarda dikkat edecekleri kuralları şöyle sıralıyor:
Yemeklerinizi daima sofrada yiyin.
Yemeğe düşük kalorili gıdalarla, örneğin salatayla başlayın.
Yağlı yiyeceklerin doyuruculuğu düşük olur ve iştahı açar.
Küçük lokmaları yavaş yavaş çiğneyin, böylece sindiriminiz kolaylaşır.
Yemekte fazla yağ yemeyin; etin yağlı kısmını, tavuğun derisini ayırın.
Sofraya mayonez veya ketçap koymayın.
Yemekleri tencere içinde masaya getirmeyin; servis yapıp tencereyi mutfakta bırakın.
Büyük tabak seçmeyin ve tabağınızı tamamen doldurmayın.
ne derlerrr çocuk annesini babasını terbiyesinin aynasıdır!!
ama bir atasözü dahja var NASİHAT VERMEK KOLAYDIR FAKAT ÖRNEK OLMAK ZORDUR diye
iyide kardeşim ya çocuk yemeğe düşmansa napıcazzzzzzzz
benim oğluşum tencereyi görünce doyuyor göstermesemde kokusunu alıyor gne doyuyor
sulu yemek yemek istemiyorrrrr((:kğ2
hasret_gulleri
13-06-07, 00:31
zorlalamıcaksın tabıkı ama bır sekılde guzelce anlatabılırsın faydalarını :D
ama bir atasözü dahja var NASİHAT VERMEK KOLAYDIR FAKAT ÖRNEK OLMAK ZORDUR diye
kalkıp ta çocuğa sen şöyle yap dersinde kendin yapmassan haklısın ama.
sen yemek yerken nasıl davranıosan çocukta seni örnek alıjaktırr !!!
evde makarna pilavı ketcepla yiyen yok ama oğluma bunlardan başka bişey yedirmekte mümkün değilşç2
yemiyorlar canım yemiyorlarrrrr
her sofra zamanı azap oluyorrrrrrrr((
hasret_gulleri
13-06-07, 01:08
hele bı ac kalsınlar bak artık nasıl yıyorlar:D
aynı şeyi babamızda dediiiiiiii
aç bırak yemesin bak gör kuru ekmek yer dediiiii
:))))))))))))) varya catliycam gülmekden mukooo82 hanim cocugun yemek yememesinden sikayetci :))))digerleriniz sen ye oda görsün ,hesabinda eskiden annemiz babamiz yaptigi hesabindan:)) cocuk istemedigi zaman sen istedigin kadar yeeeee de istemedikleri zaman olay bitmisdir zorlan cocuga yemek yediremessin hem psikolojisi acisindan bu böyledir yani:))
Bakin konu nerelere geliyor bir anne modeldir,yemek yemeyi birakinda giydigi üstündeki kiyafete kadar önemlidir bir anne her zaman bakacak kendine bu cocugun hem kendisi acisindan cok önemli bir kadininda kendini iyi hissetmesinle de önemli yani anliycaginiz annelik zor zaanat.:)..
gülmemi sakin yalnis anlamayin:))
ooooo bende cocuk olacak yemıyecek haa azına azına 2 tane cektımmı mısıl mısıl yıyor bbb
siddete karsıyız dimi playturk:)
:))))))))))))) varya catliycam gülmekden mukooo82 hanim cocugun yemek yememesinden sikayetci :))))digerleriniz sen ye oda görsün ,hesabinda eskiden annemiz babamiz yaptigi hesabindan:)) cocuk istemedigi zaman sen istedigin kadar yeeeee de istemedikleri zaman olay bitmisdir zorlan cocuga yemek yediremessin hem psikolojisi acisindan bu böyledir yani:))
Bakin konu nerelere geliyor bir anne modeldir,yemek yemeyi birakinda giydigi üstündeki kiyafete kadar önemlidir bir anne her zaman bakacak kendine bu cocugun hem kendisi acisindan cok önemli bir kadininda kendini iyi hissetmesinle de önemli yani anliycaginiz annelik zor zaanat.:)..
gülmemi sakin yalnis anlamayin:))
ya bak burda söylüyorsuın ben yiyince yemiyorki uyuzz ben yiyorum sende ye kısmı atlatalı çokkkk oldu artık kanmıyor
hem acıktımmmmm diyo hemde sofraya zorla oturuyorr
kesin çözüm aç kalsın yeesse yemesin aklı başına gelirrrr diyorarşç2
[QUOTE=mukooo82;198898]aynı şeyi babamızda dediiiiiiii
aç bırak yemesin bak gör kuru ekmek yer dediiiii[/QUOTE
çok anlar ya cocuk psikolojisinden.)))
banada bi tavsiye yollasın..
derdini söylede ona göre reçete yazsın::D
kesinlikle cocuklara sofra adabı ogretılmelı insan yedisinde neyse 70 indede odur özellikle büyüklerin agzı acık yemek yemelerine katlanamıyorum;)
kesinlikle cocuklara sofra adabı ogretılmelı insan yedisinde neyse 70 indede odur özellikle büyüklerin agzı acık yemek yemelerine katlanamıyorum;)
Katiliyorum agzi acik yiyenleri görünce tüylerim diken diken oluyor