PDA

Hoş Geldin

FORUMUMUZDAN YARARLANMAK İÇİN 1 DAKİKANIZI AYIRARAK ÜYE OLUNUZ

Tüm versiyonu görmek için burdan erişim sağlıyabilirsiniz : Türk Kadınının Hazin Tablosu !

Zara
15-03-07, 23:36
Türk kadınının hazin tablosu !
Türkiye'de kadınların yüzde 61'i kocasının kendisini dövmesini haklı buluyor.

http://image.haber3.com/haber/40825.jpg

15-49 yaş arasındaki kadınların yüzde 39'u, "Cinsel ve ekonomik sebepler yüzünden kocam beni dövebilir" diyor. Dayağı haklı bulanların yüzde 8.8'i üniversiteli.

Türkiye Nüfus ve Sağlık Araştırması'na göre, batıda yaşayan kadınların yüzde 32.5'i, doğudakilerin yüzde 49'u, işi olmayan kadınların yüzde 38'i, gelir getiren bir işte çalışanların yüzde 30'u, gelir getirmeyen bir işte çalışanların ise yüzde 61'i, cinsel ve ekonomik nedenlerle kocasının kendisini dövmesini haklı buluyor. Kadınların iş gücüne katılma oranı, 1990 yılında yüzde 34.1, 2002'de yüzde 26.9, 2004'te ise yüzde 25.4'e geriledi. Kentteki kadınların yüzde 18.3'ü, kırsal alanda yaşayan kadınların ise yüzde 36.7'si iş gücüne katılıyor. Ayrıca kadınlar, erken yaşta anne olmayı tercih ederken, büyük bir çoğunluğunun sosyal güvenceden yoksun çalıştığı ortaya çıktı.

Takvim

ya_mann
16-03-07, 13:28
bence herşeyin başını cahillik çekiyor hem kadınlar hem erkekler için sonuçta o erkekleride analar yetiştiriyo

Zara
16-03-07, 13:32
bence herşeyin başını cahillik çekiyor hem kadınlar hem erkekler için sonuçta o erkekleride analar yetiştiriyo

o cocuklarin analarinda baba dövüyor önce kadinin ruh saglini boz sonrada iyi bir ana olmasini bekle :mad2:bu asla mümkün degil

hem cocuklar siddeti anadan degil babalardan ögreniyor

ya_mann
16-03-07, 13:41
malesef bizlerde bunları göre göre bu çok doğal bir şeymiş gibi duygumuz köreliyo ve toplum olarak sessiz kalıyoruz

iklima
19-10-07, 00:17
Elleri kırılsın.Kadına el uzatanın elleri kırılsın..h13

**melek**
19-10-07, 00:37
benı dovecek adamı ben naparım onlar salklarda dayak yıyorlar ellerı armutmu topluyor bu kadınların . ama su varkı ekonomık ozgurluklerı yok ana baba sahıp cıkmazsa yerler dayagı gene katlanırlar bana esım elını kaldırmaz daha cok benım sesım cıkar ama herhalde vursa bende ona patlatırım vallağş2

Burcak
19-10-07, 00:37
şiddetin her ceşidine karşıyım ama bazen erkek kadın ayırımı olmaksızın dayağı hak edenler olduğunu düşünüyorum adamı cileden cıkarıyorlar:(
kadınların eşim beni dövebilir dediğine inanmıyorum hiç bir kadın dayağı haklı görmez ama kendini bilmez erkek Allah'ın calışması ailesini gecindirmesi icin ona verdiği kuvveti gücü kendilerine emanet edildikleri ayetle sabit olan kadınları dövmede kullanmanın hesabını nasıl vercekler.....
baba anneyi anne cocuğu cocuk arkadaşını dövüyor bu zincir uzayıp gidiyor sonrada ülkemizde genclerde şiddet neden arttı diye feryad figan ediyoruz :(
eyy erkekler siz size yaradanın emaneti kadına ;
eyy kadınlar siz size yaradanın emaneti cocuklara el kadırırken bir kere daha düşünün derim emanete ihanet ne kadar doğru?????

Eftelya
19-10-07, 15:11
ne kadar doğru sözler bunlar burçakk çok haklısın

Esmer
20-10-07, 10:04
malesef bizlerde bunları göre göre bu çok doğal bir şeymiş gibi duygumuz köreliyo ve toplum olarak sessiz kalıyoruz

çok haklısın toplum olarak sessiz kalınıyor fakat müdahele edincede "sanane o benim karım ister döverim ister severim"diyenlerde çok var ve buna kadında eli yüz şiş olmasına rağmen sırıtarak onay verebiliyor... :(

çok güzel yorumlar gelmiş arkadaşlar,aslında çok derin bir konu bu şöyleki;
daha evlatlar yetiştirilirken erkeğe kadını dövebileceği yönünde özgürlükler veriliyor... :(
bunuda anneler ve babalar yapıyorlar,çünkü erkek her konuda üstündür!!!
kızlarda kocamdır canı ister sever,canı ister döver diyebiliyor ve normal olarak kabul ediliyor,helekide eşine bağımlı ise...
evlatlarımızı yetiştirirken çok dikkatli olmalıyız bütün görev biz anne-babalara düşüyor...

mukooo82
20-10-07, 11:48

eğitimlede ilgisi vardır belki ona bişi diyemem
ama
dayak atan okumuşlar yokmu? (çok var)
dayak yiyen okumuş meslek sahibi kadın varsa o kadrda dayak atan okumuş koca var

birde şöyle bişey okumuştum şimdi aklıma geldi

bir belediye başkanı eşi dayak yemiş haberleri cıkıyor gazeteciler mikrofon uzatıyor soruyorlar:
xxx beyin sizi dövdüğü söyleniyor ne diyorsunuz?

evet diyo kadın başkanı olduğu semtte kadınlara öncülük tanıyan ellerinden tutan mor çatı merkezleri açan aman kadınlarımızı çiçektir incitmeyelim diyen bir başkan evde hanımına el kaldırıyor diyordu

şimdi
bu eğitimsizlik değil bence vicdansızlık merhametsizlik
insanın vicdanı olsa bırak eşini hiç bişiyi incitemes

insanda vicdan merhamet olsa yaptığının yakışmadığı zaten anlar düşünmes bile
birde şu varki kadınlar ALLAH ın emaneti
ALLAH ın emanetine hıyanett etmekte ne diyim vay halimiizeeee

darkphoto
21-10-07, 03:07
cahilliğin okumuşlukla alakası yok...
okumuşun cahili ile uğraşmak daha zor...
herşeyi biliyorum havası zaten insanı bezdiriyor....
dayak olayı farklı....
bilmiyorum o anki hissi... ya da ona iten sebebi....
belki anlamak için önce evli olmak lazım galiba...
o psikoloji farklı çünkü.... ama şuanki duygularımla düşünüyorum...böyle bir insanla yapamam ben..... öyle kolay değil dayak falan.....
hangi devirdeyiz ya... isterse müfettiş olsun,en yüksek tahsilli olsun,isterse işçi olsun.... ne olursa olsun.... biraz yürek ister dayak atmak için... yavaş olsun... kimse de kusura bakmasın....

Burcak
21-10-07, 03:14
cahilliğin okumuşlukla alakası yok...
okumuşun cahili ile uğraşmak daha zor...
herşeyi biliyorum havası zaten insanı bezdiriyor....
dayak olayı farklı....
bilmiyorum o anki hissi... ya da ona iten sebebi....
belki anlamak için önce evli olmak lazım galiba...
o psikoloji farklı çünkü.... ama şuanki duygularımla düşünüyorum...böyle bir insanla yapamam ben..... öyle kolay değil dayak falan.....
hangi devirdeyiz ya... isterse müfettiş olsun,en yüksek tahsilli olsun,isterse işçi olsun.... ne olursa olsun.... biraz yürek ister dayak atmak için... yavaş olsun... kimse de kusura bakmasın....
heyyttttt helal...... bize böyle yürekli kendine güvenen kadınlar lazım iştee.....ğş6

darkphoto
21-10-07, 03:24
heyyttttt helal...... bize böyle yürekli kendine güvenen kadınlar lazım iştee.....ğş6

sağol ablam.... sanırım dokunulmazlık zırhına bürünmek için kedi gibi pençeleri çıkarmak lazım.... bu sadece eşler için değil.... sana zarar vermek isteyen tüm insanlar için şart....bir erkeğin güç gösterilerinin ardında sıkışıp kalamam... dayak atan erkek de sadece fiziksel olarak erkektir... yaradılışda yani..