Hoş Geldin
FORUMUMUZDAN YARARLANMAK İÇİN 1 DAKİKANIZI AYIRARAK ÜYE OLUNUZ
Tüm versiyonu görmek için burdan erişim sağlıyabilirsiniz
:
Avrupalı kadın da şiddet kurbanı
Avrupalı kadın da şiddet kurbanı
Avrupa Konseyinin araştırmasına göre, Avrupalı kadınlar özellikle evde şiddet görüyor. Bir başka önde gelen sebep de seks.
31 ülkede yapılan araştırma, kadınların yüzde 10'undan fazlasının kaba kuvvetle birlikte cinsel şiddete maruz kaldığını gösterdi. Kadınların yüzde 12-15'i de, 16 yaşından sonra evde şiddete uğruyor.
Araştırmaya göre, cinsel tacizi de içeren "genel baskılar", Avrupa ülkelerinde çok yaygın. Buna göre, Avrupalı kadınların yüzde 45'i, hayatlarında bir şekilde baskı görüyor.
kadınlar bir adım ilerde görülüyor, türkiye avrupa farketmiyor dünya için geçerli ama bu yüzyılda acı bir gerçek
ee afr bir bölümde acmıssın kadınlar mutsuz diye sonucda avrupalıkadınlarda kadın turk kadınlarıda kadın:(((
ee afr bir bölümde acmıssın kadınlar mutsuz diye sonucda avrupalıkadınlarda kadın turk kadınlarıda kadın:(((
ne demek istedini inanki anlamdim aciklasannared(
yani 5 dakika önce actıgın bir konu var turk kandını neden mutsuz ve birde avrupalı kadınlar da diye demek iştiyorum ki tum kadınlar sanırım diyorum sadece avrupalı veya turk kadını degil diyorum
Kadınlar en azından bildiğimiz devletli toplumlar tarihi boyunca egemenlerce katledildiler, mahkum ve mağdur edildiler.
Ama sanmayın ki 8 Mart'ı yaratan bu mağduriyettir. Mağduriyetin tek başına tarih yaratmaya yettiği nerede görülmüş. Tarihi yaratan mağdurların direnişidir. 8 Mart da kadınların binlerce yıllık ezilmesinin değil, direnişlerinin ürünüdür.
Kapitalizmin kadın ve çocuk emeği sömürüsü üzerinde yükseldiği söylenir. Ataerkil egemenliğin çaresizleştirdiği kadınlar, sermayedarların karşısına en kolay sömürülebilir emek ordusu olarak çıkmışlardı. Üstelik kendi sınıflarının vasıflı erkekleri tarafından da dışlanmışlardı. Vasıflı erkek işçiler (kadınları üye almayan) ilk sendikalarını kurarken, onlar en kötü koşullarda çalışmaya mahkum olmuşlardı. Ama gelin görün ki 8 Mart bu dışlanmış ve kölelik koşullarında çalışmaya mahkum edilmiş kadınların hayatları pahasına direnişleriyle yaratıldı.
Birkaç asır önce cadı avlarında yakalanıp şeytan diye yakılan kadınlar bu kez işgal ettikleri fabrikalarda yakıldılar. 'Cadılık' da, cadı avı da son bulmamıştı.
Bugün de öyle değil mi? Mağduriyet sona ermediği gibi ataerkillikten nemalanan bütün kurumlar; kapitalist sistem, militarizm ve otoriter rejimler mazlum ve cadı kadınların peşinde.
Yeni vahşi kapitalizmin kalbinde yine kadın ve çocuk emeği sömürüsü var. Kapitalizmi bağlayan engeller bir bir çözülürken, en vahşi uygulamalar kadın emeğine yöneliyor. Ceylanpınar'da hayatını kaybeden tarım işçisi kadınların katili Çırpı deresi değildi elbet. Katil, onları günlük 2-3 milyon karşılığında, güvencesiz bir şekilde çalışmaya mahkum eden vahşi kapitalizmdi.
Ve cadı avı sürüyor. Komşumuz Irak'ta üç genç kadın ölümü bekliyor. İdama mahkum edildiler.Bu satırlar yazılırken akibetleri henüz belli olmamıştı. Suçları işgale karşı direnmek. Irak'da şu anda iki binden fazla kadının da tutsak olduğu bildiriliyor. Iraklı kadınlar dünyanın en zor kuşatması altındalar.Bir yanları dünyanın en erkekleştirilmiş işgalci gücü, bir yanları en koyusundan ataerkil bir toplumsal düzen.Bu erkek-şiddet dünyasında ölüme mahkum edilen, tutsak edilen ve direnen kadınlar var.
Yarın 8 Mart. Mağdur ve mahkum olsalar da direnen bütün kadınlara bin selam.
(alıntıdır)
ama burcak anketler farklı söylüyor:(
yani 5 dakika önce actıgın bir konu var turk kandını neden mutsuz ve birde avrupalı kadınlar da diye demek iştiyorum ki tum kadınlar sanırım diyorum sadece avrupalı veya turk kadını degil diyorum
iyi oku akin konular cok farkli biri türk kadinin mutsuzlugu digeri avrupali kadinin siddet görmesi
ayni baktımda biri avrupa digeri turkiye::(( üzücü önemli olan siz mutlumusunuzzzzz?
cevremde o kadar kadin mutsuzken ((: benim mutlugumunda bir anlami kalmiyor malesef
ama burcak anketler farklı söylüyor:(
akın anketleri neyi farklı söylüyor anlamadım:confused:
cevremde o kadar kadin mutsuzken ((: benim mutlugumunda bir anlami kalmiyor malesef
süpersin , cok isabetli bi cümle
diyom ki avrupa kadını turk kadını olayı degil anladık görduk anketlerden kadınlar elden gelen bisi yok üzücü bi gerçek:(((
evet üzücü ama elden gelen bişey var annenize gösterdiğiniz sevgiyi saygıyı cevrenizdeki tüm kadınlara gösterirseniz annenizin bir kadın bütün kadınlarında anne olduğunu unutmasanız böyle bir sorunda cıkmaz
onu bilemicem ama bence kadınlar biraz içgüzar doyumsuzluk biraz fazla var diye dusunuyorum:) ufakseylerle mutlu olmasını bilmiyorlar bence ufakseylerlede mutlu olmayı bileceklerrr yanlıs anlamayın lütfen örnek vericem misal simdi kadınlar tuturmuslar kadın erkek esittir diyorlar erkeler esitdemiyorlarmı da bunlar tutrmuslar esitiz felan kadınların kendi baslarınca hakları ve görevleri var erkelerinde o sekilde kendilerine göre hakları ve görevleri oldugunu dusunuyorum EN ÖNEMLİSİDE UFAKSEYLERLEDE MUTLU OLMASINI BİLMELİ BİR İNSAN ERKEK VEYA KADIN
onu bilemicem ama bence kadınlar biraz içgüzar doyumsuzluk biraz fazla var diye dusunuyorum:) ufakseylerle mutlu olmasını bilmiyorlar bence ufakseylerlede mutlu olmayı bileceklerrr yanlıs anlamayın lütfen örnek vericem misal simdi kadınlar tuturmuslar kadın erkek esittir diyorlar erkeler esitdemiyorlarmı da bunlar tutrmuslar esitiz felan kadınların kendi baslarınca hakları ve görevleri var erkelerinde o sekilde kendilerine göre hakları ve görevleri oldugunu dusunuyorum EN ÖNEMLİSİDE UFAKSEYLERLEDE MUTLU OLMASINI BİLMELİ BİR İNSAN ERKEK VEYA KADIN
güzel konusmusunda akin kardes dy3peki ya sen ufak seylerden mutlu olabiliyormusn
ha birde kadinla erkek asla esit olamaz bunu kabul etmedimiz müddetce tabiki mutlu olamayiz
bu özel bir soru ben kisilere özel konusmadım sahsada konusmadım genelleme yapmıstım oyuzden bu konun bele bi alakası olmadıgını dunuyorum oyuzden de cevap vermeme geregi duyuyorum pardon
iyi duyma bende cok merakli degilim zaten
yarin mukoyu msnde görürüm nasil olsa:D
iyi duyma bende cok merakli degilim zaten
yarin mukoyu msnde görürüm nasil olsa:D
ben mukonun cevabını tahmin edebiliyorum:D :D
işterseniz ben sizin adınıza sorayımm suan bisiler öruyorr